Velferdstjenester tilpasset den enkelte.

Kåråsen Gård har fra 2016 gitt IPT tilbud via barnevernet med avlastning hver 3. helg. Fra 2018 har vi vært alternativ læringsarena for barne- og ungdomsskole og arbeidsrettet dagtilbud/psykisk helse. Vi tilbyr blant annet forebyggende arbeid for barn og unge med dyreassisterte aktiviteter.

Kåråsen gård

Heidi Kåråsen

Har regnskapsbakgrunn, og har god erfaring i administrativt arbeid. Hun har vokst opp med hest som hobby, og hest har vært (og er) en viktig faktor med hensyn til mestring/omsorg og nærhet. Det har blitt mange timer i stallen med stellekurs for barn, og skoleklasser på besøk i stallen for å nevne noe.

Samhandling mellom mennesker og dyr

Heidi Kåråsen har mange års erfaring fra regnskap, lønn-personal og administrativt arbeid. Heidi har hatt egne hunder og hester i mange år. Hest har vært hobby en stor del av livet, og stallen har vært arena for besøk av barn og unge på fritiden. Via Gjerdrum Ungdomsskole har Heidi veiledet grupper i elevbedrift med lærarbeid og salg.

Våren 2022: Heidi er ferdig med studiet «Dyreassisterte aktiviteter- samspill med dyr for økt mestring og livskvalitet» ved Fagskolen Innlandet og eksamen bestått. Som Fagarbeider i dyreassisterte aktiviteter (DAA), gleder jeg meg til å videreutvikle gårdens arbeid med hest i samspill med store og små. Jeg er glad for å ha Kåråsen Gård som arbeidsplass, og håper å kunne gi økt mestring og livskvalitet gjennom dyreassisterte aktiviteter til de som ønsker og har behov for det.

——————

Finn-Ole Mikalsen

Finn-Ole bor også på gården, og er driftsansvarlig for maskiner og utstyr. Han er ansvarlig for vedproduksjonen, og legger til rette for en god arbeidsplass for både to- og firbente på gården. Til daglig jobber Finn-Ole i bilbransjen. Han har lang fartstid som leder med budsjett, resultat og personalansvar. Han har samarbeidet med Barnevernet i 30 år, og hatt ansvar for barn med forskjellige diagnoser. Finn-Ole er god til å se andre og skape gode relasjoner.

Cecilie Figenschou

Cecilie Figenschou

Jeg har helsefaglig- og treningsbakgrunn, og har i tillegg jobbet som lærer i flere år hvor jeg har drevet med undervisning og tilrettelegging. I tillegg har jeg gjennom årene jobbet ved ulike institusjoner for barn og voksne med ulike utfordringer. Jeg er opptatt av å se hele mennesket og ikke bare vanskene eller de diagnosene man har. Av og til må man sette faget til side, og sette trivsel og det psykososiale mål først.

Som menneske er jeg lugn og god på å skape ro og forutsigbarhet for elevene. Jeg anser også meg selv som en stabil og trygg voksenperson som elevene kan stole på. Jeg er opptatt av å legge opp dagen og undervisningen etter elevenes egne behov og forutsetninger.

Dyktig til

En god lytter, beholder roen under stressede og uforutsette situasjoner, bygge relasjoner.

Interesser

Fotball, generell trening, familie, glad i å bruke kroppen ute i friluft, matlaging, musikk mm.

Kåråsen Gård ble i 2017 godkjent som «Inn på tunet gård» IPT tilbyder av Norsk Mat.