Kåråsen Gård

Kåråsen Gård

  • Tunet består av bolighus fra 1800-tallet, et stabbur og vognskjul fra 1920 samt driftsbygning fra 1916.
  • Driftsbygningen har stort verksted, stallplass til 6 hester, rom til geitene, salrom, HC-vennlig bad med dusj, kjøkken og oppholdsrom.
  • Ridebane 20*60.
  • Ved terrassen kan vi varme oss foran peisen og grille.
  • Rett bak gården ligger Romeriksåsen som vi bruker aktivt.
  • Kort vei til badevann og fiskemuligheter.
  • Gården er godkjent som Inn På Tunet gård av Matmerk i februar 2017.
Kåråsen gård

Heidi Kåråsen

Har regnskapsbakgrunn, og har god erfaring i administrativt arbeid. Hun har vokst opp med hest som hobby, og hest har vært (og er) en viktig faktor med hensyn til mestring/omsorg og nærhet. Det har blitt mange timer i stallen med stellekurs for barn, og skoleklasser på besøk i stallen for å nevne noe.

Samhandling mellom mennesker og dyr

Heidi har gått flere kurs i samhandling mellom mennesker og dyr i regi av Hest og Helse. Høsten 2020 startet Heidi på Fagskolen Innlandet på studie Dyreassisterte aktiviteter – Samspill med dyr for økt mestring og livskvalitet. Studiet er ferdig i 2022, og vil være svært nyttig i vårt samarbeid med det offentlige og ikke minst i arbeidet med deltagerne her på gården

——————

Finn-Ole Mikalsen

Finn-Ole bor også på gården, og er driftsansvarlig for maskiner og utstyr. Han er ansvarlig for vedproduksjonen, og legger til rette for en god arbeidsplass for både to- og firbente på gården. Til daglig jobber Finn-Ole i bilbransjen. Han har lang fartstid som leder med budsjett, resultat og personalansvar. Han har samarbeidet med Barnevernet i 30 år, og hatt ansvar for barn med forskjellige diagnoser. Finn-Ole er god til å se andre og skape gode relasjoner.

Cecilie Figenschou

Cecilie Figenschou

Jeg har helsefaglig- og treningsbakgrunn, og har i tillegg jobbet som lærer i flere år hvor jeg har drevet med undervisning og tilrettelegging. I tillegg har jeg gjennom årene jobbet ved ulike institusjoner for barn og voksne med ulike utfordringer. Jeg er opptatt av å se hele mennesket og ikke bare vanskene eller de diagnosene man har. Av og til må man sette faget til side, og sette trivsel og det psykososiale mål først.

Som menneske er jeg lugn og god på å skape ro og forutsigbarhet for elevene. Jeg anser også meg selv som en stabil og trygg voksenperson som elevene kan stole på. Jeg er opptatt av å legge opp dagen og undervisningen etter elevenes egne behov og forutsetninger.

Dyktig til

En god lytter, beholder roen under stressede og uforutsette situasjoner, bygge relasjoner.

Interesser

Fotball, generell trening, familie, glad i å bruke kroppen ute i friluft, matlaging, musikk mm.

Renée Jeanett Pettersen

Renée Jeanett Pettersen

Er utdannet lærer og vernepleier, og har jobbet mange år i den offentlige skole så vel som i den private. Som lærer har jeg og jobbet ute på alternative læringsarenaer som gårdsbruk med elever med ulike utfordringer. I tillegg har jeg jobbet på andre ulike institusjoner for barn og unge.

Som menneske er jeg kreativ og løsningsorientert. Jeg er omgjengelig, blid og tåler godt å bli skitten på fingrene.

Dyktig til

Se barna og de unges behov. Finne alternative løsninger. Forstå samspillet mellom dyr og mennesker.

Interesser

Friluftsliv, naturbruk, dyr, sport, bygging, og forming, spesialpedagogikk, teater og film mm.